Museumdirecteur Ralph Keuning in 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Museumdirecteur Ralph Keuning in 2020. © Frans Paalman

Museumdirecteur Ralph Keuning wordt gevierd én gevreesd: ‘Er staat wel iets tegenover zijn bullebakgedrag’

Geprezen door de buitenwereld, gevreesd door zijn personeel. Wie is Ralph Keuning? De directeur van Museum de Fundatie in Zwolle is in opspraak na het uitlekken van een ingrijpend onderzoek over zijn gedrag op de werkvloer.

5 reacties

 • Linda Erk

  4 maanden geleden
  In dit stuk wordt door meerdere mensen de suggestie gewekt, dat wanneer je enerzijds iets 'presteert', het anderzijds geoorloofd is om je respectloos en narcistisch te gedragen. Wanneer je over bepaalde talenten, vaardigheden of kwaliteiten beschikt kun je ook veel bereiken en succes hebben door op een prettige en gelijkwaardige manier met anderen om te gaan en te communiceren. Voordeel van normaal doen is dat je dan ook niet het risico loopt van je voetstuk af te lazeren.
 • K van Venen

  4 maanden geleden
  Tja bij zelfingenomen mensen als Roling en Krabbe' zal ie zich wel hebben ingehouden. Nee, de tijd is gekomen dat deze narcist opstapt.
 • Erik Biesemaat

  4 maanden geleden
  @ Andre Eggerding, ontzettend domme en schofferende reactie. Als je niet met hem hoeft te werken en je kunst kunt komen langsbrengen om tentoongesteld te worden of museumbezoekers komen naar je boekwinkel, ja dan zul je de loftrompet over hem steken. Beetje een John de Molletje dat u hier debiteert.
 • Yvonne Veld

  4 maanden geleden
  A. Eggerding: Dus om resultaten te behalen mag je "over lijken gaan" en mensen kapot maken? Ik mag toch hopen dat jij geen manager bent die net zo handelt. Resultaten behaal je in team door een goede samenwerking, motivatie, waardering en respect, niet door met een botte bijl om je heen te slaan en jezelf als een asociale, egoïstische en onaantastbare goddelijkheid te wanen. Deze soap heeft al veel te lang geduurd. Een gewone werknemer had bij zulk gedrag allang op staande voet ontslag gekregen.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Teveel volwassenen met een kinderzieltje. Beoordeel hem op zijn resultaten.