Muziekcafé The Livingroom in Zwolle wordt hippe wijnbar

videoTerwijl de bierlucht nog in het pand hangt, zijn de nieuwe eigenaren het voormalige café The Livingroom al flink aan het strippen. Ze beginnen er een wijnbar. Pieter Blaauwhof en Hinrich Prins denken er wel over om conservatoriumstudenten een podium te blijven bieden. ,,Maar dan akoestisch. We hebben ook al gesproken met de buurman’’, doelt Pieter Blaauwhof op de bewoner van een naastgelegen appartement die last had van The Livingroom. Het strippen van de zaak is al begonnen en als alles meezit kan de nog naamloze wijnbar eind juni al open.

Het muziekcafé aan het Gasthuisplein werd ruim twaalf jaar lang gerund door Anja Louwerse en groeide uit tot een belangrijk podium voor muzikale talenten en gevestigde artiesten. Vorige maand deed de gemeente Zwolle de versterkte livemuziek in de ban, na aanhoudende klachten over geluidsoverlast. Het café stond al lange tijd in de stille verkoop, omdat Louwerse mede door het gedoe over geluid was moegestreden. 

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle