Theatergroep LINEA REKTA maakt naam met voorstelling My Generation aan De Grote Voort in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Theatergroep LINEA REKTA maakt naam met voorstelling My Generation aan De Grote Voort in Zwolle. © Charlie Feld

Muziektheatervoorstelling My Generation: jongeren bespreken taboes en actualiteit aan de Grote Voort in Zwolle

Jongeren zijn en denken mee over de toekomst. Toch worden ze niet altijd gehoord. Theatergroep LINEA REKTA schenkt daar niet alleen aandacht aan, maar brengt daar ook verandering in. Met de voorstelling My Generation biedt regisseur Jordi Kwakkel 22 jonge en talentvolle jongeren de kans om aan de Grote Voort in Zwolle op te komen voor hun idealen.

Op steenworpafstand van Museum de Fundatie bevindt zich Café Foyé, het culturele café in Schouwburg Odeon. De Zwolse podia zijn Jordi zijn thuis geworden. De 24-jarige regisseur van My Generation maakte jarenlang onderdeel uit van The Young Ones. Maart dit jaar kwam er na tien jaar echter een einde aan een succesvolle periode van het jongerentheater. Jordi was er alles aan gelegen om de jongeren, maar ook het idee niet uit de theaters te laten verdwijnen. ,,Ik wilde dolgraag een voorstelling maken over en met jongeren. Hoe zij het leven ervaren. Op jonge leeftijd vroeg ik mezelf af waar ik stond in de wereld. Dat doen zij ook. De levensfase waarin zij zich bevinden vormt voor mij de metafoor van het leven.’’

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle