‘Muzikale middelvinger’ zet plein op stelten voor café The Livingroom in Zwolle

videoNog een paar dagen en dan is het klaar met versterkte livemuziek bij café The Livingroom in Zwolle. Nog een paar dagen om een bak herrie te maken dus, vinden muzikanten uit de hele omgeving. Met de donderdagavond als hoogtepunt. Vrijwilligers achter de buitenbar, bandjes op het podium in de kroeg en een hele hoop mensen om deze ‘muzikale middelvinger’ live mee te maken.

Het café aan het Gasthuisplein is door de gemeente op de vingers getikt en krijgt boetes als na deze week nog versterkte livemuziek klinkt. Optredens van (beginnende) bandjes en muzikanten zijn juist een van de uithangborden van de kroeg. Muzikanten uit de stad geven deze hele week optredens om steun te betuigen aan het café en aan eigenaresse Anja Louwerse, een paar jaar geleden nog uitgeroepen tot 'nachtbarones van Zwolle’ vanwege haar inzet.

Café The Livingroom moet stoppen met versterkte livemuziek. Dat valt slecht onder muzikanten en muziekliefhebbers in Zwolle. Wat is nou een beter statement dan nog een paar keer volle bak knallen op het podium? De hele week spelen muzikanten belangeloos in de kroeg, zoals The Bluebettes (foto) en Stones Sessions donderdagavond.
Volledig scherm
Café The Livingroom moet stoppen met versterkte livemuziek. Dat valt slecht onder muzikanten en muziekliefhebbers in Zwolle. Wat is nou een beter statement dan nog een paar keer volle bak knallen op het podium? De hele week spelen muzikanten belangeloos in de kroeg, zoals The Bluebettes (foto) en Stones Sessions donderdagavond. © Frans Paalman

Louwerse zelf is bovenal overdonderd door alles wat nu in de stad wordt losgemaakt en laat haar officiële reacties bij statements op Facebook. Maar wat is nou een beter statement dan nog een paar keer volle bak knallen op het podium? ,,We willen actievoeren door het maken van muziek’’, zegt Tim de Wijk dan ook. Hij is net klaar met het opbouwen van het drumstel voor The Bluebettes en speelt later op de avond zelf met zijn tributeband Stones Sessions. ,,Ik heb hier aan het conservatorium gestudeerd en dit was wel de plek waar je met je bandje naartoe ging om voor het eerst op te treden. Om iets uit te proberen voor publiek. Anja draagt beginnende artiesten een ontzettend warm hart toe.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle