De N50 is dit weekeinde gedeeltelijk afgesloten.
Volledig scherm
De N50 is dit weekeinde gedeeltelijk afgesloten. © Foto Freddy Schinkel

N50 weer eens dicht...(en nu een heel weekeinde lang)

Meestal is de N50 tussen Emmeloord en Zwolle dicht als er een ongeval gebeurd is. En dat is nogal eens het geval de laatste tijd. Maar dit weekeinde is de reden geen ongeval. Er zijn werkzaamheden. Iedereen die tussen vrijdagavond 20 uur en maandagochtend N50 moet nemen, krijgt er mee te maken. De zuidelijke richting naar Zwolle is compleet afgesloten. 

 1. Paasvuren Vechtdal mogen branden ondanks nabije natuur: Dalfser bakens al klein genoeg
  PREMIUM

  Paasvuren Vechtdal mogen branden ondanks nabije natuur: Dalfser bakens al klein genoeg

  In het Vechtdal zijn vier organisatoren van paasvuren door de provincie aangeschreven over de strengere regels voor deze evenementen binnen vier kilometer van een natuurgebied. In de gemeente Ommen kregen twee organisaties een brief, in Hardenberg en Dalfsen elk één. Daarin verplichtte de provincie hen een berekening te laten uitvoeren van de hoeveelheid stikstof die ontstaat bij hun paasvuur.
  Dalfsen
 2. Villa’s in ‘woongebiedje’ in Heino zorgen voor discussie in raad: ‘Bouwen we voldoende voor juiste doelgroep?’
  PREMIUM

  Villa’s in ‘woonge­bied­je’ in Heino zorgen voor discussie in raad: ‘Bouwen we voldoende voor juiste doelgroep?’

  Elf nieuwe woningen in Heino zorgen voor flinke discussie in de gemeenteraad in Raalte. Op het voormalig Van der Vechte-terrein in het dorp ligt een plan voor zeven rijtjeswoningen en vier villa’s, maar wordt er wel voor de juiste doelgroep gebouwd? Volgens de wethouders past het plan in het afgesproken beleid, een groot deel van de raad denkt daar anders over. ,,Je tast gebieden aan met woningen waaraan geen behoefte is.”
  Heino