Seth Esenkbrink op het Zwolse station, waar zijn overgrootvader werd gearresteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Seth Esenkbrink op het Zwolse station, waar zijn overgrootvader werd gearresteerd. © Frans Paalman

Na 75 jaar volgt Seth (20) uit Meppel het spoor van zijn overgrootvader en verzetsman

videoHet is 14 juni 1944 als notarisklerk Izak van der Horst (35) uit Kampen in Zwolle arriveert voor een geheime afspraak met iemand uit de verzetswereld, waarin hij zelf ook actief is. Zover komt het  alleen niet. Hij wordt op het station gearresteerd en afgevoerd. Drie maanden later wordt hij geëxecuteerd in kamp Vught.

 1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

  Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

  Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.
 2. Cynthia Schultz, lifestyleblogger, structuurjunkie én schrijfster van Wandellust: ‘Als ik wandel, lijkt het of alle stress verdampt’
  PREMIUM
  Interview

  Cynthia Schultz, lifestyle­blog­ger, structuur­jun­kie én schrijf­ster van Wandellust: ‘Als ik wandel, lijkt het of alle stress verdampt’

  Als kind vond ze het ‘verschrikkelijk’. En toen ze in het centrum van Zwolle woonde, was ze ‘extreem lui’. Maar sinds een jaar of zeven is lifestyleblogger Cynthia Schultz - voorheen beautyblogger Miss Lipgloss - verslaafd aan wandelen. Haar boek Wandellust, vol met Nederlandse wandelpracht, kwam deze week uit.

In samenwerking met indebuurt Zwolle