Rob Dillmann, topman van ziekenhuis Isala over de inhaalzorg: ,,We zullen hier nog wel tot halverwege 2022 mee bezig zijn.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Dillmann, topman van ziekenhuis Isala over de inhaalzorg: ,,We zullen hier nog wel tot halverwege 2022 mee bezig zijn.’’ © Frans Paalman

Na de zomer wacht het stuwmeer aan inhaalzorg: ‘Niemand loopt drie marathons achter elkaar’

Nu de ziekenhuizen nog amper corona-patiënten verzorgen, wacht een stuwmeer aan ‘inhaalzorg’. Hoe gaan de ziekenhuizen dit organiseren, nu het personeel smacht naar rust en vakantie? Rob Dillmann, topman van Isala in Zwolle en bestuurder van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen is optimistisch, maar vreest wel uitloop tot ver in 2022. 

6 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Dit is de uitgestelde zorg.. Daar komt nog bij de reguliere zorg..
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Elders in De Stentor staat een artikel over de keerzijde van de maatregelen, en de afwegingen die gemaakt worden. Een goed, objectief artikel. In Engeland laten ze de maategelen los, kiezen ze voor zirkrn en doden t.g.v. het virus. Een duivels dilemma, maar ik hoop dat ons OMT óók rekening houdt met doden t.g.v. de maatregelen, door uitgestelde zorg, zelfdoding, bijwerkingen, etc.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Achteraf is het zo makkelijk commentaar leveren. Er zijn een heleboel mensen overleden die niet hadden hoeven te overlijden. Niet aan covid, nuet aan andere kwalen waarvan de zorg was uitgesteld. Als er geen maatregelen geweest waren waren er meer mensen aan covid overleden. Hadden jullie daar over kunnen zeuren en klagen. Kijk naar de VS, Brazilië, India. Longcovid nog niet eens meegerekend. Maar ja, als je daar zelf niet mee te maken hebt .........
 • JS Katwijk

  2 maanden geleden
  @Henk: we gingen toen gewoon dood zonder te zeuren, behalve dan de lockdown van Tilburg in 1951, of die van 6 mei 46 in west Nederland.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Hopelijk is die waanzin snel over, ik ben van 59, toen hadden wij dat niet, wel de Griepgolfen warren toen ook aanwezig , maar geen onzin erbij zoals nu. Ook elk jaar slachtoffers En de Mens was toen niet gehersensspoeld met geen angst / haat erbij .... Dus?
 1. Duo uit Dalfsen presenteert in regio spel in virtuele wereld: tijdens een etentje samen de bank beroven

  Duo uit Dalfsen presen­teert in regio spel in virtuele wereld: tijdens een etentje samen de bank beroven

  Vier tot zes mensen zitten aan tafel in een restaurant. Eén van hen heeft een virtualrealitybril (vr-bril) op en vertelt wat hij ziet. Zijn tafelgenoten verstrekken op hun beurt informatie uit de echte werkelijkheid, waarmee de spelers elkaar op weg helpen om het spel tot een goed einde te brengen. Lukt het hen om binnen anderhalf uur de bank te beroven en te ontsnappen uit het Spaanse Muntgebouw?
 2. Zwolle krijgt definitief kartbaan in IJsselhallen (maar nog even geduld tot de opening...)
  PREMIUM

  Zwolle krijgt definitief kartbaan in IJsselhal­len (maar nog even geduld tot de opening...)

  Scheuren in de IJsselhallen: de komst van een elektrische indoor-kartbaan naar Zwolle is definitief. Al het papierwerk is door de initiatiefnemers afgerond, de baan wordt momenteel al geproduceerd in Slovenië. Race-liefhebbers zullen nog wel even geduld moeten hebben tot de opening. En daarna hopen dat Kobalt Zwolle een permanente locatie weet te vinden, voordat de IJsselhallen tegen de vlakte gaan.