De vier studentenflats aan het Talentenplein, met rechts de nieuwste flat waarin één etage vrijgemaakt is voor een woonproject met studenten en mensen die zorg nodig hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier studentenflats aan het Talentenplein, met rechts de nieuwste flat waarin één etage vrijgemaakt is voor een woonproject met studenten en mensen die zorg nodig hebben. © Pedro Sluiter

Na ex-gedetineerden nu nieuwe doelgroep in beeld voor Zwolse studentenflat

De leegstaande verdieping in de nieuwe studentenflat in Zwolle die bestemd was voor een woonproject met ex-gedetineerden krijgt een andere invulling. Plan is nu om studenten hier te laten samenwonen met kwetsbare jongeren met een ‘lichte zorgvraag’. 

  1. Superzeldzame paddenstoel gespot vlak bij Zwolse binnenstad: ‘Voor het laatst gezien in 2004’
    PREMIUM
    video

    Superzeld­za­me padden­stoel gespot vlak bij Zwolse binnenstad: ‘Voor het laatst gezien in 2004’

    In Nederland werd hij voor het laatst gezien in Limburg in 2004. Toch spotte ecoloog Melchior van Tweel 'm deze week in Zwolle, vlak bij de binnenstad: de roestvlekkencantharel, een zeer zeldzame paddenstoelensoort. ,,Toen ik 'm zag, dacht ik dat het wel eens wat bijzonders kon zijn. Ik nam er twee mee en ontdekte thuis dat het deze zeldzame soort is.’’ Collega-ecologen reageren enthousiast.

In samenwerking met indebuurt Zwolle