Harry van Kampen tijdens zijn laatste werkdag bij Keolis in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry van Kampen tijdens zijn laatste werkdag bij Keolis in Zwolle. © Frans Paalman

Na gedwongen vertrek bij Keolis vindt buschauffeur Harry (66) nieuwe baan: ‘Moet brood op de plank komen’

De Heinose buschauffeur Harry van Kampen (66) heeft een nieuwe baan gevonden. Vorige week zwaaide hij af bij Keolis in Zwolle, waar hij gedwongen uit dienst trad. Vanwege een brand in zijn huis kan hij nog niet met pensioen, dus moest hij op zoek naar een nieuwe baan. ,,De schoorsteen moet blijven roken.” 

12 reacties

 • Arnoldus

  3 weken geleden
  helemaal eens met Erik eerst de jongeren een vast contract, dat is ook de reden van de afspraak tussen onderrnemingsraad en keolis, waar door het arbeids contract niet verlengt is.
 • Erik van Woudenberg

  3 weken geleden
  Ik werk zelf ook bij Keolis als buschauffeur. De regel is dat als je je pensioengerechtigde leeftijd behaald hebt, dat je dan mag gaan vissen. Als je dan zo heel graag op de bus wilt, meldt je aan bij Randstad, kom je via de achterdeur weer binnen. In Ede komt een pensionado na 7 jaar pensioen een aantal dagen p/week op de bus. "Te weinig personeel". Tja, t is zomer, veel buschauffeurs op vakantie. Randstad trekt geen blik open voor tijdelijke chauffeurs met rijbewijs D.
 • F.V. Hesse

  3 weken geleden
  Vreemd verhaal ....na 41 dienstjaren komt er een heel behoorlijk pensioen vrij. Boven op de AOW moet dat minstens 2700e zijn . Misschien nog partner met een AOW + pensioen. Als men op deze leeftijd het financieel nog niet geregeld hebt dan ook je 70e ook niet . Bovendien jongeren moeten op de bus .!!
 • Ihsan Isik

  3 weken geleden
  Belachelijk dat je op 66 jarige leeftijd nog moet werken...mooi beleid weer hier in NL
 • Leon Habets

  3 weken geleden
  Nou, en dat met die leeftijd. Knap. Echt een unicum. Maar wel in een branche die werknemers zoekt, een geluk. En dat heeft helaas niet eenieder die na 55+ ontslagen is en een nieuwe uitdaging mag zoeken, ondanks de huidige arbeidsmarkt waar men voor 133 vacatures jammer genoeg maar 100 sollicitanten heeft. En toch.... veel werkwillige 55+ ers zitten nog onvrijwillig thuis. Werkgever kijk eens verder om u heen..........