Een door kunstenaar Friedrich Wilhelm Mengelberg vervaardigd beeld van de aartsengel uit de in 1965 gesloopte katholieke Sint Michaëlskerk staat voortaan veilig in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Een door kunstenaar Friedrich Wilhelm Mengelberg vervaardigd beeld van de aartsengel uit de in 1965 gesloopte katholieke Sint Michaëlskerk staat voortaan veilig in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle. © Frans Paalman

Na jaren in woning in Oudleusen is beeld gesloopte Michaëlskerk terug in Zwolle: ‘Daar hoort-ie’

Een beeld van aartsengel Michael, de naamgever van de gesloopte katholieke Sint-Michaëlskerk, staat nu veilig in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle. Het beeld werd van de ondergang gered door Otto Mengelberg, achterkleinkind van de beeldhouwer, en sierde jaren zijn woning in Oudleusen. Zijn weduwe Marijke schonk het kunstwerk aan het Academiehuis, waar het beeld nu in de Heilig Grafkapel pronkt.

2 reacties

  • Gradus Hagreis

    2 weken geleden
    Jammer dat kerk is gesloop het was de mooiste kerk Van zwolle en omgeving ik ben in die kerk gedoopt m Maar gemeente sloopgqraag moest de kerk weg schandelijk wat krijg wij voor betonnen doos dat was geen gezicht in hart van zwolle ja zwolle sloopgraag
  • W. Kloppenburg

    2 weken geleden
    Ze mogen Otto wel dankbaar zijn als het aan de cultuurbarbaren van de Gemeente Zwolle had gelegen had het beeld nu als puin onder de A28 gelegen.