Bewoners van de Wipstrikkerallee konden dit weekend niet droog hun voordeur bereiken. Zwolle en andere gemeenten moeten meer lokale waterberging aanleggen, zodat het hemelwater geleidelijk kan worden afgevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Wipstrikkerallee konden dit weekend niet droog hun voordeur bereiken. Zwolle en andere gemeenten moeten meer lokale waterberging aanleggen, zodat het hemelwater geleidelijk kan worden afgevoerd. © Frans Paalman

Natte voeten in Zwolle, daar zijn we niet zomaar vanaf (al doen we wel ons best)

Hoe houden we in Zwolle onze voeten droog? Met de vele regen van de afgelopen dagen valt weer op dat kriskras door de stad wegen, fietspaden en opritten blank komen te staan. ,,Je ziet dat we nog een hoop werk hebben te verzetten om het water kwijt te kunnen. Daar wordt wel voortvarend aan gesleuteld’’, zegt adviseur Frans van de Ven van Deltares.

Op de nattevoetenkaart die Zwolle sinds 2017 bijhoudt, regent het deze maand meldingen. Bewoners uit alle hoeken van de stad geven nijpende situaties door. Een ‘waterplas van stoeprand tot stoeprand’ in nieuwbouwwijk De Weezenlanden, ‘water voor Wientjes’ aan de Stationsweg, een ‘blank gelopen fietspad’ langs de Van Wevelinkhovenstraat; zomaar wat voorbeelden uit de afgelopen dagen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle