Freek Schutten anno 2015.
Volledig scherm
PREMIUM
Freek Schutten anno 2015. © Gerjos Weelink

Necrologie: ‘The King’ Freek Schutten (1941-2020) geliefd bij PEC Zwolle en Zwolsche Boys

Op donderdag 12 maart is Freek Schutten, oud-speler van onder andere Zwolsche Boys en PEC, in zijn woonplaats Zwolle overleden. Hij was al enige tijd ziek.

Geboren in 1942 in het Drentse Coevorden, werkt Schutten al op jonge leeftijd in de slagerij van zijn ouders. Het zijn lange dagen. Op zijn veertiende maakt hij zijn debuut in het eerste elftal van de plaatselijke trots: vv Raptim. Guus West, de voorzitter van Zwolsche Boys, benadert hem om op hoger niveau in Zwolle te komen spelen. Qua karakter lijken beide mannen op elkaar: eerlijk, open en recht door zee. Zelf zegt Schutten in een interview met deze krant in 2016 over die overgang: ,,Zwolsche Boys was en is een arbeidersclub, daar heb ik me vanaf de eerste dag al thuis gevoeld.’

  1. LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwagen-wasstraat in Bathmen en de legotheek in Eefde is hot

    LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwa­gen-was­straat in Bathmen en de legotheek in Eefde is hot

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle