Verschillende coronapatiënten zijn vanuit Nederlandse ziekenhuizen overgevlogen naar Duitsland. Een deel van hen is inmiddels weer in eigen land, ook in Oost-Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende coronapatiënten zijn vanuit Nederlandse ziekenhuizen overgevlogen naar Duitsland. Een deel van hen is inmiddels weer in eigen land, ook in Oost-Nederland. © ANP

Nederlandse IC-patiënten vanuit Duitsland terug naar Oost-Nederland, ook al zijn ze nog niet volledig hersteld

Er dreigde een piek in het aantal coronapatiënten op de intensive care en dus schakelden Nederlandse ziekenhuizen de hulp van Duitsland in om daar patiënten onder te brengen. Ook ziekenhuizen in Oost-Nederland stuurden patiënten richting onze oosterburen. Een deel van hen is inmiddels weer terug, blijkt uit een rondgang. 

 1. Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagrenzen aan: afspraken voor overplaatsing naar Duitsland
  PREMIUM
  video

  Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagren­zen aan: afspraken voor overplaat­sing naar Duitsland

  De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. ,,We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden”, zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  27 januari
 2. Heftige bodycambeelden fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den fotograaf tijdens rellen in Eindhoven