Volledig scherm
PREMIUM
Een fiets en een petje zijn de stille getuigen van de steekpartij aan de Van Galenstraat. © Stefan Verkerk

'Neergestoken om opmerking over joint'

,,Het is verschrikkelijk. Schandalig. Neergestoken worden na een opmerking over een joint. En dan ook nog waar een klein kind bij is.'' Dinie Nijlant kan er, enkele uren na de steekpartij aan de Van Galenstraat in Zwolle nog steeds niet over uit. 

Zij belde rond het middaguur met 112 toen twee hardlopers die de steekpartij hadden gezien in paniek bij haar aan de deur kwamen. En ging vervolgens met die getuigen naar de plaats des onheils. ,,Het slachtoffer stond daar met z'n handen voor zijn buik. Zijn handen zaten helemaal onder het bloed. Het duurde zo lang voordat de politie kwam.... Op een gegeven moment begon hij helemaal te zweten en moest hij gaan zitten.'' 

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle