Nick en Saartje toveren oude paardentrailer om tot foodtruck: 'Wel spannend'
indebuurt.nlEen restaurant op wielen, dat leek Nick Twickler (33) en Saartje Bosscha (24) wel wat. Het horecastel werkte in luxe restaurants en bouwt een oude paardentrailer om tot foodtruck. “We misten de vrijheid om naar een gast toe te komen. Met een foodtruck kan dat wel en doen wat we eigenlijk altijd in een restaurant deden”, zegt Saartje.
“Hoe leuk is het als wij naar de gasten rijden in plaats van zij naar jou”, dacht Nick in coronatijd. De Groninger en de Zwolse Saartje hadden altijd de droom om ooit iets voor henzelf te beginnen. “We kwamen uit op een mini-restaurant op wielen.”
‘Alles viel op zijn plek’
Nick werkte naar eigen zeggen als kok in landelijke restaurants met vaak Michelinsterren. In de laatste horecazaak, waar Saartje leiding gaf en het stel elkaar leerde kennen, kookte hij Italiaanse gerechten. “Toen viel bij mij alles op zijn plek. De eenvoud, smaak, kwaliteit van producten. Die principes voeren we zeker door bij onze gerechten in de foodtruck”, zegt Nick.
Paardentrailer uit een weiland
Eerst even over die foodtruck. Een oude paardentrailer bleek geschikt voor hun concept. “We haalden de trailer ergens uit een weiland van iemand die er graag vanaf wilde. We zochten naar een oud model met karakter. Deze is zo’n 32 jaar oud. Met veel moeite vervoerden we de trailer naar ons huis”, blikt het stel terug.
YouTubefilmpjes voor het klussen
De oude paardentrailer werd vervolgens gestript. Voornamelijk door Nick, die handig is. “Maar als het om kleuren of styling aankomt, moet ik aan Saartje toestemming vragen”, zegt hij met een knipoog. Mede dankzij YouTubefilmpjes toverde het stel de trailer in een halfjaar om tot foodtruck. “Zodoende word je zelf handig. Gewoon doen, niet bang zijn om iets fout te doen. En ik kon een collega die ook een foodtruck heeft om advies vragen.”
Zo zag de foodtruck er eerst uit (tekst gaat verder onder de foto):
Foodtruck bij mensen thuis
De foodtruck krijgt de naam Bar Biga en is nu zo goed als af. “De inrichting is klaar en we zijn aan het finetunen”, zegt Saartje. De rolverdeling is al bepaald: in het kleine keukentje verzorgt Nick weer het eten, terwijl Saartje voor de gasten zorgt. “We willen gasten straks een leuke restaurantervaring bieden. Het liefst bij mensen thuis, bij bijvoorbeeld een feestje waarbij de foodtruck op de achtergrond staat. Vooral bruiloften zijn daarvoor geschikt”, zegt Nick. “En wellicht op kleine evenementen met meer foodtrucks”, vult Saartje aan.
Italiaanse keuken
Hun liefde voor de Italiaanse keuken zetten Nick en Saartje voort in hun foodtruck. Ze verkopen onder meer pizza’s, handgemaakte pasta’s en koffie. “Alles waarbij wij denken aan Italië”, zegt Saartje.
Tekst gaat verder onder de foto.
‘We vinden het wel spannend’
Volgens het stel komen de eerste aanvragen al binnen. “We merken voorzichtige interesse, dus dat is erg leuk”, zegt Nick. “Maar we vinden het wel spannend”, vervolgt Saartje. “Ondanks dat we al jaren mensen voorzien van eten, drinken en gastvrijheid, is het nieuw dat we iets voor onszelf gaan doen. En in een veel compactere keuken.” Nick lacht: “Het is een heel persoonlijk project. Onze bloed, zweet en tranen zitten erin. Letterlijk.” Die mening deelt Saartje. “We hebben positieve spanning en er erg veel zin in.”
Dit is een artikel van indebuurt Zwolle. Op indebuurt.nl lees je over mooie plekken, nieuwe winkels, inspirerende inwoners en ondernemers, eten en drinken, wonen en uitgaan. En dat allemaal over jouw stad!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
MET VIDEO2
Barman Guus redt loslopende krab van de dood in binnenstad Zwolle: ‘Misschien wou hij een biertje’
Zwolle -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Csv Apeldoorn overleeft verlenging, asv Dronten knikkert Flevo Boys uit vierde divisie en doek valt voor VVOG
Flevo Boys verschafte zichzelf wat lucht met een ticket voor de nacompetitie, maar daarin ging het alsnog mis voor de ploeg uit Emmeloord. Asv Dronten gaat een ronde verder en houdt zich op de vierde divisie, het niveau waarop VVOG na de zomer zal acteren na een nieuwe nederlaag tegen Smitshoek. Ook voor Bergentheim, Bruchterveld en Olympia’28 viel het doek, terwijl Dieze West, Genemuiden en Hierden zich plaatsen voor de volgende ronde. -
Lezers helpen lezers: borduurpatroon gezocht • kastje van eikenhout aangeboden
De ene lezer heeft iets nodig, de ander biedt iets aan. In de rubriek ‘Lezers helpen lezers’ verbindt de Stentor al jaren mensen met vraag en aanbod. Met succes. Nu ook online. -
PREMIUMnacompetitie
Trainer Martijn van Uffelen degradeert met Be Quick’28 naar de derde klasse: ‘Het is gelopen zoals het is gelopen’
Een keiharde domper voor Be Quick’28. Na een zinderende slotfase met veel emotie en aardig wat kansen moest de ploeg van trainer Martijn van Uffelen toch buigen voor Den Ham: 2-3. Het wordt door de zure appel heenbijten, uithuilen en opnieuw beginnen.Zwolle
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
-
-
PREMIUM13
Jan en Tineke voelen zich onveilig in hun huis in Zwolle: ‘Dak van de buren te zwaar voor onze muur’
,,Er zit een lange kaarsrechte breuk in.” Jan en Tineke van Ettekoven uit Zwolle zitten al vijf jaar in spanning of hun zijmuur onder het gewicht van het vernieuwde dak van de buren gaat bezwijken. Ze proberen daarom de vergunning van de buren van tafel te krijgen. ,,Het dak is duizenden kilo’s zwaarder geworden.’’Zwolle -
1
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.