Nierpatiënt Mark Broekhuijsen uit Zwolle is veel te vinden in zijn woning in Assendorp, om zo het risico op besmetting te verkleinen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nierpatiënt Mark Broekhuijsen uit Zwolle is veel te vinden in zijn woning in Assendorp, om zo het risico op besmetting te verkleinen. © Frans Paalman

Nierpatiënt Mark (41) uit Zwolle: ‘Fuck it, ik ga mijn mond niet meer houden: hou je aan de maatregelen!’

Mark Broekhuijsen uit Zwolle staat op de wachtlijst voor een niertransplantatie en maakt zich zorgen. Hij is een van de duizenden mensen die wachten op een - uitgestelde - operatie. Nu roept hij mensen op om zich te houden aan de maatregelen. 

11 reacties

 • H Wit

  1 maand geleden
  De zorg was en is niet uitgekleed. De zorg raakt verstopt met welbewust niet-gevaccineerde coronapatienten. Als je je niet wilt vaccineren, hoor je niet in een ziekenhuis thuis.
 • Evert Slager

  1 maand geleden
  Al zouden we een probleem met een uitgeklede zorg hebben (waar nu op dit moment niks aan te veranderen is) dan nog kunnen WIJ er gezamenlijk er voor zorgen dat de zorg wel ontlast wordt . Als iedereen zich solidair toont en zich wel laat vaccineren dan kunnen de reguliere operaties ook gewoon doorgaan . Op dit moment zorgt 1 corona patiënt er voor dat minstens 15 andere patiënten niet geholpen kunnen worden .Dus solidair zijn met je medemens en zo spoedig mogelijk vaccineren .
 • Dirk hoekert

  1 maand geleden
  Wat ik lees is dat de zorg niet op orde is. Al jaren. Heel veel sterkte voor deze meneer. Diverse andere landen hebben ook corona maar geen uitgestelde zorg.
 • Ronald Wintjens

  1 maand geleden
  Wederom volledig eens met E Goedhart.
 • Johan Beek

  1 maand geleden
  Onbegrijpelijk dat de reguliere zorg NU niet opgepakt wordt. Iedereen die het wil, heeft nu tijd genoeg gehad om zich te laten vaccineren. Dus de IC weer gebruiken voor dit soort dringende ingrepen. Mochten er dan nog wat plekjes over zijn, kun je er misschien zo`n eigenwijze niet-gevaccineerde neerleggen. Onbegrijpelijk dat niet-gevaccineerden boorrang hebben. Sterkte kerel, laten we hopen dat je snel aan de beurt bent!