Volledig scherm
© Taina Monteiro

Nieuw feestcafé in Zwolle met studentenprijzen

ZWOLLE - De binnenstad is vanaf donderdag een feestcafé rijker. In de Kamperstraat opent die avond Magic Lounge.

Tijdens de openingsavond begint de nieuwe uitbater meteen met zachte prijsjes: één euro voor bier en wijn, twee euro voor een shotje. "Ik wil een plek creëren waar studenten voor een goede prijs een avondje uit kunnen", vertelt Majid Nazari. "Maar deze prijzen zijn ook vooral voor de openingsweken, of ze zo laag blijven weet ik nu nog niet." Naast een drankje kunnen gasten ook terecht voor tapas en hapjes.

Op doordeweekse nachten is het café tot middernacht open, op donderdag, vrijdag en zaterdag tot drie uur 's nachts. Elke maand staat er een andere DJ in de kroeg, donderdag is de eerste aan de beurt.

Geluidsoverlast
De geluidsoverlast zal desondanks beperkt blijven voor de omwonenden, belooft hij. "Het zijn goed geïsoleerde panden, en de deur blijft gewoon dicht voor de geluidsoverlast op straat. Bovendien wil ik het contact met de buren goed onderhouden door ze elke maand uit te nodigen voor een buurtvergadering."

Eerder zat op deze plek nog een café en restaurant dat werd gerund door cliënten van het Woonzorgcentrum Overijssel. Het pand heeft ongeveer een half jaar leeg gestaan nadat het restaurant er mee stopte.

In samenwerking met indebuurt Zwolle