Impressie van hoe het nieuwe onderkomen van Filmtheater Fraterhuis in Zwolle er mogelijk uit komt te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe het nieuwe onderkomen van Filmtheater Fraterhuis in Zwolle er mogelijk uit komt te zien. © Gemeente Zwolle

Nieuw filmhuis met vijf zalen moet over drie jaar in Zwolle staan en dit loopt in de papieren

Het nieuwe Fraterhuis is een stap dichterbij gekomen. Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Zwolle ligt, zit het filmtheater vanaf 2025 met vijf zalen in het nog te bouwen Handelshuys, op de locatie van het voormalig V&D-gebouw. De gemeente investeert tientallen miljoenen euro’s, maar er moeten nog de nodige hobbels genomen worden.

8 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Gelukkig ben ik geen inwoner van Zwolle.
 • Bert Huijgen

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat het door gaat. Het huidige filmhuis is verstopt en de zalen zijn te klein. Een mooi nieuw en groter filmhuis zou veel toevoegen aan Zwolle.
 • E. Kamerman

  2 maanden geleden
  Ik weet er niet alles van maar het lijkt er weer op dat via een 'goed plan' de zoveelste investeerder de gemeente overhaald mee te doen om de business case sluitend te krijgen. Het idee de andere zalen in te zetten lijkt mij veel beter uit te pakken voor de belasting betaler.
 • Piet van der Vegt

  2 maanden geleden
  Volgens de website van het Fraterhuis zijn er in 2019 in totaal 73.103 kaarten verkocht bij 2541 voorstellingen/films. Dat is een gemiddelde van 29 bezoekers per film. Dat worden wel hele dure kaarten als je daarvoor meer dan 26 miljoen euro gaat investeren in een gebouw.
 • Dolf Herof

  2 maanden geleden
  Ach, het is de gemeente Zwolle die gaat investeren? En er is nog geen beslissing genomen? Wel, het zijn de belasting-'centen' van de Zwolse belastingbetaler. Minima die afgelopen jaar vet gekort zijn, en afvaltarieven die komend jaar de minima nog eens verder nekken. Daar doet de gemeente het van. Het zou het gemeentebestuur sieren in deze tijden van crisis een pas op de plaats te maken, en de leefbaarheid van haar inwoners voorop te stellen. We blijven mensen, he.