Volledig scherm
Het stadhuis in het centrum van Zwolle. © Tom van Dijke

Nieuw gemeentebestuur Zwolle 'bijna rond'

De coalitiepartijen ChristenUnie, GroenLinks, Swollwacht en VVD in Zwolle zijn er bijna uit. Een college-akkoord zou op korte termijn bekend moeten worden gemaakt, waarna het nieuwe gemeentebestuur geïnstalleerd kan worden.

,Het duurt nu niet lang meer", zeggen Ed Anker (ChristenUnie) en René de Heer (VVD) dit weekend desgevraagd. Onafhankelijk van elkaar. Anker liet zich vrijdagnacht tijdens het inrijden van de busbrug in Zwolle ontlokken dat het niet lang meer kon duren. En René de Heer zei gisteravond bij de 'bevrijding' van deelnemers aan Lock me Up - Free A Girl op de Grote Markt in Zwolle dat ze 'er bijna uit zijn'. 

Portefeuilles

Meer details wilden ze niet kwijt. Ook niet hoe lang 'op korte termijn' is. Dat de demissionaire wethouders zometeen opnieuw die functie gaan bekleden lijkt onomkomelijk. Dezelfde portefeuilles? ,,Geen commentaar", zeggen beiden gedecideerd.

Anker

Ed Anker is nu wethouder voor Ruimtelijke ordening en water, Binnenstadsschil (Katwolderplein, Roelenweg), Jeugdbeleid en jeugdzorg, Gezondheidsbeleid en de Spoorzone en wijkwethouder van Kamperpoort,  Westenholte, Spoolde, Wijthmen, Windesheim en Haerst-Tolhuislanden.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Wethouder Ed Anker van ChristenUnie. © Frans Paalman

De Heer

René de Heer heeft de portefeuilles Economie, Vastgoed, Sport, Wonen, Toerisme en Evenementen, Recreatie, Stadshagen en Binnenstad en is daarnaast wijkwethouder van Stadshagen, Veerallee en Hanzeland.

Volledig scherm
Wethouder René de Heer © VVD Zwolle

In samenwerking met indebuurt Zwolle