Nieuw in Zwolle, speciaal voor ouderen: walking basketbal. ‘Heerlijk, na 35 jaar niet gespeeld te hebben’

VideoEen bijzonder gezicht in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Tussen de studenten en topsporters, lopen veertien senioren in sportkleding om te gaan basketballen. Een nieuw initiatief. En wat blijkt: dat kunnen ze nog prima, ondanks een versleten heup, kapotte knie of gebrekkige conditie.

,,Heer-lijk! Dit heb ik te lang niet gedaan.’’ Met een gezicht alsof ze net uit de sauna is gestapt - aan zweetdruppels geen gebrek - dribbelt de 58-jarige Dortji van Sliedregt over het center court van het sportcentrum. Met basketbal, uiteraard. Doel bij deze oefening: de bal met één hand ringloos door het netje gooien.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle