Drie Zwolse onderzoeksjournalisten pakken, samen met Patrick Lodiers, de vastzittende woningmarkt aan. V.l.n.r. Manne Havinga, Elisabeth van Kleef, Patrick Lodiers, Roy Zwier.
Volledig scherm
Drie Zwolse onderzoeksjournalisten pakken, samen met Patrick Lodiers, de vastzittende woningmarkt aan. V.l.n.r. Manne Havinga, Elisabeth van Kleef, Patrick Lodiers, Roy Zwier. © Annemieke van der Togt

Nieuw tv-programma zoekt oplossingen voor problemen op Zwolse woningmarkt

Zwolle is een van de snelst groeiende steden in Nederland, waar alle knelpunten op de woningmarkt samenkomen. Dat maakt de Hanzestad de perfecte achtergrond van een nieuw onderzoeksprogramma over de problemen op de koophuismarkt.

9 reacties

 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  @ HAM Boelens, goed verhaal. Al bedacht dat die 5 grote huizen waar u het over heeft appartement gebouwen kunnen zijn en groot genoeg zijn om er voor starters per huis/gebouw 8 appartementen te realiseren? Kom je toch in totaal mooi op 40 (5x8) woningeenheden voor uw starters uit.
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Zwolle als plaats aanwijzen waar alles tezamen komt is op zijn zachtst gezegd vrij krankzinnig. Er is geen lange termijn beleid en dus is het een zooitje. Om dat vast te stellen heb je geen onderzoeksjournalist nodig. Nu zouden de plannen en vergunningen voor zeg 2022-2026 al lang klaar moeten zijn zodat er dan in 2026 kan worden opgeleverd en dient er begonnen te worden aan de plannen 2027-2031. Nu schreeuwen ze een aantal en ze weten nu al dat er geen donder van terechtkomt.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @Marion van Kooij, nergens ter wereld zijn verhoudingsgewijs zoveel sociale huurwoningen als in Nederland.
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Het is schandalig dat de woningmarkt wordt overgelaten aan asocialen met dollartekens in hun ogen en een ethiek van ikke eerst,
 • marion van kooij

  1 maand geleden
  Laat starters beginnen met volledige hypotheek en geen eigen spaargeld, bouw huizen in de sociale huur en niet alleen woningen van 5 ton of meer. Verbied overbieden, ga loten. Bouw bejaardenhuizen/seniorenwoningen die aantrekkelijk en betaalbaar zijn voor de doorstroom. Dat verminderd eenzaamheid, concentreert thuiszorg en zorgt voor doorstroom.