De nieuwbouw van de Koppels aan de Zijpe in Zwolle - hier op een impressie - telt straks 105 moderne appartementen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw van de Koppels aan de Zijpe in Zwolle - hier op een impressie - telt straks 105 moderne appartementen. © InteraktContour

Nieuwbouw in Aa-landen voor mensen met hersenletsel: bewoners verhuizen tijdelijk naar Ommen

Het voormalige Laarhuis aan de Stationsweg in Ommen biedt vanaf begin oktober tijdelijk huisvesting voor dertig mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze cliënten van zorgorganisatie InteraktContour wonen nu nog in de Koppels in Zwolle. Die woonlocatie aan de Zijpe in de Zwolse wijk Aa-landen wordt in het najaar gesloopt en vervangen door een nieuw complex met ruime, moderne appartementen.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.