Volledig scherm
Aukje Grouwstra, de nieuwe binnenstadmanager van Zwolle © Stichting ZwolleFonds

Nieuwe binnenstadmanager is oude bekende in Zwolle

Aukje Grouwstra is de nieuwe binnenstadmanager van Zwolle. Ze is geen onbekende in de stad, zo hielp ze als vrijwilliger bij het opzetten van Bevrijdingsfestival Overijssel. Ze begint op 1 maart. 

,,Ik heb enorm veel zin om samen met het ZwolleFonds en de stakeholders (ondernemers, vastgoed, horeca, cultuur en gemeente) de binnenstad te organiseren en te promoten’’, zegt Grouwstra in een persbericht. ,,Wij willen meer bezoekers kennis laten maken en laten genieten van de op één na beste binnenstad van het land.’’

Spil

Ook het ZwolleFonds is blij met deze ‘spil’. ,,In het belang van een levendige binnenstad en het aantrekken van meer bezoekers is een binnenstadmanager onmisbaar’’, laat het bestuur weten. Het ZwolleFonds is een samenwerkingsverband van detailhandel, horeca en publieksgerichte ondernemingen in de binnenstad. De stichting werkt samen met de gemeente aan een ‘bruisende, schone, gastvrije en veilige binnenstad’. 

Grouwstra heeft zo'n jaar gewoond en gewerkt in Zwolle. Ze was betrokken bij Bevrijdingsfestival Overijssel dat destijds nog plaatsvond in de binnenstad. Ook ondersteunde ze de legalisering van De Oude Ambachtsschool (DOAS). ,,Het is van belang de stad fris, aantrekkelijk en bij de tijd te houden, met een prachtige onderlegger van een oude Hanzestad,” aldus Grouwstra.   

In samenwerking met indebuurt Zwolle