Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Wouter Wolfkamp (voorgrond) en bestuurslid Ids Heij van de nieuwe studentenvereniging voor de creatieve sector in Zwolle © Frans Paalman

Nieuwe creatieve studentenvereniging in Zwolle heeft niks met ‘jasje-dasje’

Studentenverenigingen genoeg in Zwolle, maar eentje die zich vooral richt op mbo’ers was er tot nu toe niet. Evenmin een club die mikt op studenten in de creatieve sector. Bij de nieuwe studentenvereniging COS komen die twee dingen samen. Wouter Wolfkamp (23), oud-student van de creatieve vakschool Cibap, is voorzitter van de kersverse club.

Zelf ben je al klaar met je opleiding tot mediavormgever en als zelfstandig ondernemer aan het werk. Niet een beetje laat om nog een studentenvereniging op te richten?

,,Nee hoor. Want de vereniging is voor studenten in de creatieve sector, maar ook voor alumni, mensen die al klaar zijn. Het idee was er tijdens mijn opleiding al, maar omdat ik een versnelde opleiding heb gedaan heb ik me toch volledig gefocust op mijn school. Nu ik klaar wil ik er graag tijd in steken omdat ik geloof dat er behoefte aan is."

In samenwerking met indebuurt Zwolle