Beeld van de eerste editie van het Veldtrip Festival aan de Wijthmenerplas in Zwolle.
Volledig scherm
Beeld van de eerste editie van het Veldtrip Festival aan de Wijthmenerplas in Zwolle. © Veldtrip

Nieuwe klap voor Veldtrip Festival in Zwolle: tweede editie afgelast

Het Veldtrip Festival in Zwolle gaat dit jaar tóch niet door. Dat meldt de organisatie vandaag. Wat de precieze reden voor de afgelasting is, is nog onduidelijk. Het is de tweede flinke tegenslag voor Veldtrip: de organiserende BV van de eerste editie werd onlangs nog failliet verklaard vanwege betalingsproblemen.

De organisatie schrijft op Facebook ‘met pijn in het hart’ de tweede editie van het festival aan de Wijthmenerplas te annuleren. ‘In 2018 hebben we een fraaie eerste editie van Veldtrip Festival neergezet. Helaas hebben we niet het gevoel dat we dezelfde ervaring kunnen bieden voor de tweede editie’, stelt de organisatie. ‘De omstandigheden laten het helaas niet toe om verder te gaan met de organisatie van de komende editie op 6 juli 2019.’ 

En die mededeling komt vrij onverwacht. Precies een maand geleden gaf Duco Nijp, die het festival samen met zijn zoon Robin organiseert, namelijk nog aan volop te geloven in het concept. ,,We rekenen dit keer op minimaal 3500 bezoekers en willen jaar na jaar groeien. Denken zelfs aan een meerdaags festival’’, vertelde hij destijds aan de Stentor.

Faillissement

In dat interview kwam ook het faillissement ter sprake. Er stond na de eerste editie - die slechts 2600 bezoekers trok op een terrein waar er 5000 terecht kunnen - namelijk nog een schuld open van dik 50.000 euro. Een van de schuldeisers vroeg daarom in april dit jaar met succes faillissement aan. Die wilde niet langer op zijn geld wachten. Nijp gaf aan dat juist de tweede editie van het festival belangrijk was om iedereen alsnog terug te betalen. 

Het festivalterrein vorig jaar, bij de eerste editie.
Volledig scherm
Het festivalterrein vorig jaar, bij de eerste editie. © Veldtrip

Geld terug

Maar die tweede editie komt er dus niet. In ieder geval niet 9 juli aanstaande. De organisatie stelt dat iedereen die een kaartje heeft gekocht, zijn of haar geld automatisch binnen twee weken krijgt teruggestort. Ook vooruitbetaald geld voor munten wordt teruggegeven. 

Ondanks de tegenslagen, blijft de organisatie toch hoopvol: ‘We willen iedereen bedanken die ons het afgelopen jaar heeft gesteund, het is tot nu toe een geweldige ervaring geweest en we zullen blijven werken om Veldtrip Festival terug te brengen in de toekomst.’ 

Een van de tenten op het terrein.
Volledig scherm
Een van de tenten op het terrein. © Veldtrip

In samenwerking met indebuurt Zwolle