Volledig scherm
De Nieuwleusenerdijk bij Zwolle is vier maanden afgesloten. © Google Streetview

Nieuwleusenerdijk bij Zwolle vier maanden afgesloten voor autoverkeer

De Nieuwleusenerdijk bij Zwolle gaat begin volgend jaar op de schop en is dan vier maanden lang volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Langs de zuidzijde van de Nieuwleusenerdijk op bedrijventerrein Hessenpoort wordt volgende week al een nieuw fietspad opgeleverd.

De Nieuwleusenerdijk is nu nog opgebouwd als provinciale weg met één baan met twee stroken. De weg wordt straks door een berm gesplitst in twee afzonderlijke rijstroken. De weg is daarom vanaf maandag 6 januari tot vrijdag 1 mei afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Omleiding autoverkeer

Tijdens de werkzaamheden worden fietsers van en naar Nieuwleusen via het nieuwe fietspad langs de werkzaamheden geleid. Bussen rijden dan over het bestaande fietspad aan de noordzijde van de Nieuwleusenerdijk. Het auto- en vrachtverkeer tussen Nieuwleusen en Hessenpoort wordt omgeleid via de Jagtlusterallee (N377-A28) en Dedemsweg (N340).

De werkzaamheden voor het fietspad vanaf de rotonde bij de Steinfurtstraat/Ravenburgstraat tot de Steenwetering zijn 18 november begonnen. Door de nieuwe weg voor fietsers is er aan beide zijden van de Nieuwleusenerdijk een fietspad. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting op 20 december afgerond.

Gratis E-bikes

Het bouwteam, bestaande uit gemeente Zwolle en Heijmans Infra, hoopt dat werknemers op bedrijventerrein Hessenpoort door de werkzaamheden de fiets pakken en dit ook als de weg klaar is, blijven doen. Daarom worden gratis E-bikes beschikbaar gesteld aan medewerkers uit Nieuwleusen die nu vaak de auto gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Zwolle