Volledig scherm
Een van de beste wetenschappers van dit moment: Ben Feringa. © Jeroen van Kooten

Nobelprijswinnaar bezoekt niet een, maar twee scholen in Zwolle

Nobelprijswinnaar Ben Feringa (67) geeft dinsdag 13 november ook een hoorcollege bij het Meander College in Zwolle. Eerder al werd aangekondigd dat hij een lezing zou houden bij Hogeschool Windesheim.

In 2016 ontving hij de Nobelprijs voor scheikunde. Sinds 1988 is hij hoogleraar organische chemie. Hij wordt gerekend tot een van de beste wetenschappers van dit moment. Feringa heeft doorbraken bewerkstelligd op het gebied van organische synthese, de katalyse, de supramoleculaire chemie en de nanotechnologie, meldt het Meander College in een persbericht.

Goochem

Dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur gaat hij de leerlingen van het Meander College ‘op een eenvoudige wijze’ meenemen in de wereld van de schei- en natuurkunde.  Hij komt op uitnodiging van het collectief ‘Goochem’. Dat is een initiatief van bovenbouwleerlingen die regelmatig interessante sprekers uitnodigen. Eerdere sprekers waren burgemeester Henk Jan Meijer, volksfilosoof Bas Haring, jazztrompettist Erik Vloeimans en Volkskrant-journalist Wil Thijssen.

Die avond houdt Feringa tevens lezing bij Windesheim. Dat is op uitnodiging van een netwerk van chemici. De lezing vindt plaats in het Auditorium en begint om 19.30 uur. De bijeenkomst is gratis bij te wonen. Aanmelden kan via de site van Windesheim. Er is plek voor 180 gasten.

  1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
    Jouw regionieuws gemist?

    Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

    De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Zwolle