Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Christenhusz, vestigingsmanager van Hudson's Bay, heeft niet genoeg personeel om op zondagen in augustus open te gaan. In september gaat de winkel wel elke zondag open. © Frans Paalman

Nog niet alle grote winkels in Zwolle elke zondag open in de zomer

Na jaren van discussie mogen vanaf komende zondag alle winkels in Zwolle elke zondag open. Toch maken nog niet alle winkels daar gebruik van, omdat ze de personeelsbezetting niet rond krijgen.

De gemeenteraad ging begin juli akkoord met het vrijgeven van de zondagse openingstijden. Het zat er al een paar weken aan te komen, maar de gezamenlijke binnenstadondernemers wilden niet op de zaken vooruitlopen. ,,Anticiperen op iets dat helemaal niet zeker is, is een beetje nutteloos", zegt voorzitter Gerard van Dooremolen van winkeliersvereniging Citycentrum vanaf zijn vakantieadres. Ja, het is zondag eindelijk zo ver, maar Van Dooremolen is er zelf niet bij. ,,Ik zie het ook een beetje als een reguliere koopzondag, op de eerste zondag van de maand. Zoals dat al jaren gaat, maar dan nu ook in de zomermaanden."

In samenwerking met indebuurt Zwolle