Dit is een archieffoto van de avondklokrellen in januari 2021 in Zwolle. Er was veel vuurwerk en geschreeuw onder de honderden betogers op de Melkmarkt in Zwolle.
Volledig scherm
Dit is een archieffoto van de avondklokrellen in januari 2021 in Zwolle. Er was veel vuurwerk en geschreeuw onder de honderden betogers op de Melkmarkt in Zwolle. © Pedro Sluiter Foto

Noodbevel in Zwolle: binnenstad risicogebied vanwege coronaprotest

updateDe binnenstad van Zwolle is vanaf vanmiddag tot morgenochtend ‘veiligheidsrisicogebied’. Burgemeester Peter Snijders kondigt een noodbevel af, vanwege een aangekondigde betoging tegen het coronabeleid. Er worden relschoppers verwacht en met het noodbevel achter de hand kunnen burgemeester, politie en justitie snel en stevig ingrijpen als dat nodig is.

15 reacties

 • Job ten Doeschate

  1 jaar geleden
  B. van Schubert heeft gelijk. Veel ouders zouden zich eens moeten afvragen waar hun kroost 's-avonds laat uithangt. In mijn omgeving zie ik regelmatig jongelui loslopen op tijdstippen waarop mijn ouders mij vroeger al lang naar bed gestuurd zouden hebben!
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  En hoeveel politieinzet kost dit weer die niet gebruikt kan worden voor andere taken?
 • wilma aalvanger

  1 jaar geleden
  Nu maar eens traangas gaan inzetten!
 • H de Beste

  1 jaar geleden
  Eigenlijk te gek voor woorden. Een niet aangekondigde 'demonstratie'. Alles moet dicht. Noodbevel. Hoe gek is het en hoe gek gaat het worden. En dat omdat een aantal in mijn ogen, 'hersenloze' gasten, iets in de media verspreiden? Klopt. Afgelopen dagen helaas weer genoeg voorbeelden gehad. 'Hersenloze' gasten!!! En de papa's en mama's van een groot aantal minderjarigen moeten zich ook maar eens afvragen of zij hun kinderen wel bevragen, begrijpen en als ouders DURVEN in te grijpen.
 • wj van den van den Belt

  1 jaar geleden
  Dienst plicht weer invoeren en pak ze de telefoon maar af En alles zelf laten betalen