Noodkreet Stefan leidt tot matrixborden: ‘Gewoon heel gevaarlijke bocht’

videoRijkswaterstaat plaatste begin deze week matrixborden in de beruchte verbindingsboog bij knooppunt Hattemerbroek. Persfotograaf Stefan Verkerk (28) kaartte de onveilige situatie aan. ,,Ik ben blij dat er naar mij geluisterd is”, zegt hij. Moet er meer gedaan worden met ervaringen van weggebruikers?

Een lange en onoverzichtelijke bocht verbindt de A28 bij Zwolle met de A50 richting Apeldoorn. Al jaren gebeuren er op deze boog bij knooppunt Hattemerbroek veel ongelukken. 112-persfotograaf Stefan Verkerk uit Wezep stond er tientallen keren met zijn neus bovenop en slaakte vorig jaar een noodkreet aan Rijkswaterstaat. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle