Noodkreet Stefan leidt tot matrixborden: ‘Gewoon heel gevaarlijke bocht’

videoRijkswaterstaat plaatste begin deze week matrixborden in de beruchte verbindingsboog bij knooppunt Hattemerbroek. Persfotograaf Stefan Verkerk (28) kaartte de onveilige situatie aan. ,,Ik ben blij dat er naar mij geluisterd is”, zegt hij. Moet er meer gedaan worden met ervaringen van weggebruikers?

Een lange en onoverzichtelijke bocht verbindt de A28 bij Zwolle met de A50 richting Apeldoorn. Al jaren gebeuren er op deze boog bij knooppunt Hattemerbroek veel ongelukken. 112-persfotograaf Stefan Verkerk uit Wezep stond er tientallen keren met zijn neus bovenop en slaakte vorig jaar een noodkreet aan Rijkswaterstaat. 

  1. Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttechnicus
    PREMIUM
    video

    Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttech­ni­cus

    Frontman Torre Florim van De Staat had de videoclip van de nieuwe single Mona Lisa al helemaal in zijn hoofd. Aan lichttechnicus Martijn Deenen uit Zwolle was de taak om dat idee tot uitvoer te brengen. De clip is opgenomen in zijn vaste podium Hedon. Naar tevredenheid van zanger-gitarist Florim: ,,We hadden mazzel dat Martijn erbij was. Hij heeft echt wel iets extra's toegevoegd.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle