Noodkreet Stefan leidt tot matrixborden: ‘Gewoon heel gevaarlijke bocht’

videoRijkswaterstaat plaatste begin deze week matrixborden in de beruchte verbindingsboog bij knooppunt Hattemerbroek. Persfotograaf Stefan Verkerk (28) kaartte de onveilige situatie aan. ,,Ik ben blij dat er naar mij geluisterd is”, zegt hij. Moet er meer gedaan worden met ervaringen van weggebruikers?

Een lange en onoverzichtelijke bocht verbindt de A28 bij Zwolle met de A50 richting Apeldoorn. Al jaren gebeuren er op deze boog bij knooppunt Hattemerbroek veel ongelukken. 112-persfotograaf Stefan Verkerk uit Wezep stond er tientallen keren met zijn neus bovenop en slaakte vorig jaar een noodkreet aan Rijkswaterstaat. 

  1. Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer
    PREMIUM
    video

    Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer

    Lekker op blote voeten in de tuin, het weer leent zich er uitermate voor. Maar wat nou als een slang door de buurt zwerft? Je zou er maar bovenop gaan staan. Buurtbewoners van de Stadhouderlaan in Zwolle maken zich er niet zo druk om. Afgelopen week spotte een automobilist een slang die over het bloedhete asfalt kronkelde. ,,Die zag ik vorige week geloof ik ook al. Ik dacht eerst dat het een steenmarter was, maar hij gedroeg zich wel wat vreemd’’, zegt buurtbewoner Caro Kuiper.

In samenwerking met indebuurt Zwolle