Voldoende water uit de kraan is niet langer vanzelfsprekend als de waterwinning niet kan uitbreiden, stelt Vitens.
Volledig scherm
PREMIUM
Voldoende water uit de kraan is niet langer vanzelfsprekend als de waterwinning niet kan uitbreiden, stelt Vitens. © Frans Paalman

Noodkreet Vitens: levering drinkwater Overijssel komt in gevaar

videoAls Vitens niet snel meer water kan winnen in Overijssel, komt de leveringszekerheid van drinkwater in gevaar. Dat schrijft het waterbedrijf in een ‘noodkreet’. De huidige waterwinpunten kunnen de groei in drinkwatergebruik niet bijhouden, stelt Vitens.

28 reacties

 • Jan Veenstra

  4 maanden geleden
  Ik ruik meer een prijsverhoging. Net als Ziggo, die na een verhoging van de snelheid van internet de prijzen verhoogd. Dat er water tekort is, is een grote farce.
 • Erik Pluim

  4 maanden geleden
  Onbegrijpelijk en dan als Vitens in Ommen wel bollenteelt, met gebruik van bestrijdingsmiddelen (gif) In waterwingebieden toe staan.
 • J. Kist

  5 maanden geleden
  Onbegrijpelijk is dit bericht van Vitens. Bij ons in de straat (bungalows aan de Ruusbroecstraat ) zijn de straten verzakt dit grotendeels door lekkages in de waterleidingen (zijn nodig aan vervanging toe). Een aantal malen liepen er wekenlang vele honderden liters water uit deze leidingen. Met lapmiddelen steeds gerepareerd,
 • Leroy Trentelman

  5 maanden geleden
  @AvanKlaveren Daar zijn ze nu in volle vaart mee bezig, iets met prikjes
 • Joost Boswijk

  5 maanden geleden
  De belangrijkste vraag wordt in dit stukje niet beantwoord, namelijk wie zijn de grootverbruikers? Zijn dat gezinnen met tuinen en zwembaden en -badjes, de industrie en andere bedrijven, de agrarische sector? Ik weet wel dat een keertje minder de wc doortrekken geen zoden aan de dijk zet. Dus Vitens: wat moeten de gebruikers doen en hoe gaan jullie ervoor zorgen - afdwingen - dat dat ook gebeurt? Of zit ik straks zonder water omdat er weer een datacenter bij is gekomen?