Nieuwbouw in Stadshagen. Volgens de directeuren Evert Leideman (deltaWonen), Wiepke van Erp Taalman Kip (SWZ), Sjoerd Quint (Openbaar Belang) moet er snel een nieuwe uitbreidingslocatie voor Zwolle aangewezen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw in Stadshagen. Volgens de directeuren Evert Leideman (deltaWonen), Wiepke van Erp Taalman Kip (SWZ), Sjoerd Quint (Openbaar Belang) moet er snel een nieuwe uitbreidingslocatie voor Zwolle aangewezen worden. © Frans Paalman

Noodkreet woningcorporaties Zwolle aan politici: tweedeling dreigt in stad

Zwolse woningcorporaties maken zich grote zorgen over de toekomst van de stad. Als politici niet snel een plek aanwijzen waar Zwolle kan uitbreiden, staan potentiele huurders over enkele jaren met lege handen. Ook de situatie in wijken verslechtert. Het schrikbeeld is een tweedeling. ,,Niet iedereen realiseert zich hoe sterk deze trend nu al is.’’

6 reacties

 • marion van kooij

  2 jaar geleden
  De sociale huurwoningen worden steeds kleiner én duurder. Huren van rond de 600 zie eigenlijk niet meer en waarom niet? Als ik nu weg ga uit mijn huurhuis word de huur met 200 euro verhoogd, waanzin toch? terwijl er een steeds grotere behoefte is aan sociale huurwoningen bouwen we liever villa's op het milliger strand of ecologisch verantwoorde huizen waar een bos voor opgestookt moet worden om het warm te houden. Bouw liever normale betaalbare woningen.
 • E van der Harg

  2 jaar geleden
  En vooral doorgaan met de betaalbare huurhuizen verkopen als de huurder naar elders vertrekt, dat helpt mega... Er zitten best wel een aantal mensen in een huurhuis dat he te groot is geworden. En nee, ze willen wel verhuizen maar niet naar een appartementje.. Dus bouw een flink aantal aantrekkelijke seniorenwoningen, verhuur die tegen een betaalbare prijs [onder de 800] en verhuur de vrijkomende huizen aan starters...En zet de rem op het bouwen van die pronk-villa's op grote kavels...
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  “Betaalbaar wonen” is een grondrecht. Een grondrecht dat door 20 jaar CDA en VVD combinaties in Nederland tot een ‘luxe’ is gemaakt. De woon armoede van anderen is winstobject van enkelen gemaakt. Niet zeuren, zelf weer voor gekozen de laatste verkiezingen!
 • Yvonne Veld

  2 jaar geleden
  De huren voor de sociale huurwoningen rijzen ook voor veel mensen de pan uit. Als ik binnen Zwolle zou gaan verhuizen moet ik minimaal € 100,00 meer huur op zien te hoesten dan dat ik nu doe. Huizen onder de € 600,00 - € 650,00 zie je amper. Wie kan dat dan allemaal nog betalen?
 • B. Veerman

  2 jaar geleden
  Liever 5000 extra huizen bouwen in plaats van er gewoon voor zorgen dat er genoeg betaalbare woningen worden gebouwd. De VVD in optima forma.