Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Noodnummer voor brandweer IJsselland

De brandweer IJsselland heeft een eigen noodnummer ingesteld in plaats van het 112 nummer dat is getroffen door een landelijke storing.

Voor spoedeisende hulp van de brandweer in de regio IJsselland kan worden gebeld met 06 - 307 28 693. 

Door de landelijke storing is het algemene noodnummer 112 niet bereikbaar. Er is een alternatief nummer ingesteld: 088-6628240. Voor het algemene telefoonnummer van de politie,  0900-8844, is het alternatieve nummer 088-9659630 in het leven geroepen.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle