Volledig scherm
Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. © ANP

Novon-oprichter Jacco Vonhof uit Zwolle alleen nog aandeelhouder

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, doet een stap terug in Novon, het schoonmaakbedrijf dat hij oprichtte. De dagelijkse leiding is in handen van algemeen-directeur Elbert Jan Hesse; Vonhof blijft als aandeelhouder verbonden aan Novon.

Zwollenaar Vonhof legt zich al sinds september 2018 meer toe op zijn werk als voorzitter van MKB-Nederland, zo zegt hij in een persbericht. ‘Voor Novon en het beleid van Novon verandert er niets’. Het bedrijf, met vestigingen in Zwolle, Enter, Groningen en Leeuwarden, heeft 1500 werknemers.

Wadinko

In hetzelfde persbericht wordt ook bekendgemaakt dat participatiemaatschappij Wadinko een belang van 25 procent neemt in Novon. Daarmee kan het bedrijf versneld groeien en zijn concurrentiepositie verder verstevigen, zo meldt Wadinko. 

‘Waar de top 5 van schoonmaakbedrijven in Nederland zich concentreert op operational excellence en een uitbreiding van de dienstverlening, wil Novon – de nummer 13 in Nederland – ook een brug slaan naar de onderkant van de arbeidsmarkt.’

Zo leidt Novon in een eigen opleidingscentrum mensen met een (verstandelijke) beperking en langdurig werklozen op.

In samenwerking met indebuurt Zwolle