Volledig scherm
De ijsbaan in Zwolle. Foto: Frans Paalman

O&N-feest Zwolle wellicht op ijsbaan

ZWOLLE - De domper voor feestvierende Zwollenaren nu een nieuwjaarsfeest in de Grote Kerk in Zwolle niet doorgaat, zou wel eens rap verlicht kunnen worden. De tijdelijke ijsbaan op het Rodetorenplein wordt mogelijk tot feestlocatie gebombardeerd.

Freddy Scheffer van WinterWorld en Hendrik Karabagias van Las Rosas denken er serieus over. "We zijn al in gesprek", zegt Karabagias. "Ik was al bang dat het feest bij de Grote Kerk niet door kon gaan. Het leek me ook wat bewerkelijk met de huidige inrichting. Vandaar dat Freddy en ik vast wat voorbereidende gesprekken hebben gevoerd." En Freddy Scheffer staat daar niet onwelwillend tegenover meldt hij. "Hoe en wat is allemaal nog te vroeg", zegt hij. "Maar we zitten om tafel." Het is dan allemaal wel kort dag, toch? "We zijn inmiddels gewend om 'kort dag' te werken. Dat moet geen probleem zijn."

Vuurwerkshow
Karabagias wil het eventuele feest op het Rodetorenplein aankleden met een vuurwerkshow. "Ik vind dat we daar in Zwolle wel aan toe zijn. Kunnen we nu mooi doen vanaf de Rodetorenbrug en dan langzamerhand toewerken naar een stadsbrede vuurwerkshow. Het is veiliger en brengt minder overlast met zich mee."

Karabagias denkt dat een vuurwerkshow van 15.000 euro haalbaar moet zijn. "Daar heb je toch 25 minuten plezier van denk ik. Ik heb er wel 6.000 euro voor over. Als iemand anders ook mee wil doen... Isala Klinieken ofzo. Zoiets zorgt tenslotte ook voor minder vuurwerkslachtoffers, zou je denken."

Daarnaast staan er nieuwjaarsfeesten gepland bij onder andere Mizu, Stadscafé Blij en Hedon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle