Oeps, chauffeur van Scania ramt beruchte hoogtebalk in Zwolle: ‘Maandagochtendmomentje’

MET VIDEOEen chauffeur van Scania in Zwolle had woensdag niet helemaal zijn dag. Hij ramde met zijn voertuig een hoogtebalk aan de Blaloweg. Die balk moet voorkomen dat het spoorviaduct van het Kamperlijntje geraakt wordt. Dat werkte, maar hoe kon dit ongeluk desondanks gebeuren?

3 reacties

 • wj van den van den Belt

  1 maand geleden
  Die balk hanht er al toen ik na de lts ging Tiental jaren geleden Kwestie van opletten
 • ron masson

  1 maand geleden
  oosterom lezen is ook een vak netzo als chauffeurtje spelen. de poten van de oplegger waren niet ingedraaid dan wordt hij bij het kopschot , flink stukje hoger. het was een pendeltrekker en geen normale truck met oplegger.
 • H. Oosterom

  1 maand geleden
  Als die balk op 4 meter hangt en het bord geeft aan 4.30 meter begrijp ik dat een chauffeur op het verkeerde been gezet word. Ja, de maximale hoogte in NL is 4 meter maar autotransporters zijn vaak te hoog, zeker met trucks met hoge cabines die daar verladen worden.
 1. Pijnlijke middag voor HHC, CSV Apeldoorn en DVS’33 knokken zich naar drie punten en SV Urk verliest wéér
  Liveblog

  Pijnlijke middag voor HHC, CSV Apeldoorn en DVS’33 knokken zich naar drie punten en SV Urk verliest wéér

  Zowel HHC Hardenberg als SV Urk stond na drie wedstrijden op negen punten. Waar HHC de goede start een passend vervolg gaf, raakte SV Urk de kluts kwijt. Ook tegen Staphorst kreeg Gert-Jan Karsten de boel niet op de rails. HHC Hardenberg heeft eveneens een teleurstellende middag achter de rug. Dat geldt niet voor CSV Apeldoorn en DVS’33. De ploeg uit Ermelo boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Dat en nog veel meer kwam deze zaterdag voorbij in het liveblog.
 2. Zwolse historicus in race voor tweede Ithakaprijs met boek over Dalfser landgoed: ‘Toch een beloning voor het vele werk’
  PREMIUM
  met video

  Zwolse historicus in race voor tweede Ithaka­prijs met boek over Dalfser landgoed: ‘Toch een beloning voor het vele werk’

  De Zwolse historicus Jan ten Hove veroverde in 2018 de Ithakaprijs voor zijn boek over Arnichem, de buitenplaats aan de Vecht bij het Haersterveer. Nu is hij opnieuw in de race voor deze prijs voor onderzoek naar Nederlandse kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. Deze keer voor zijn boek waarin hij het levensverhaal optekent van het drie eeuwen oude Dalfser landgoed Den Aalshorst.