Het inbraakalarm van kledingwinkel Derksen & Derksen in Zwolle ging per ongeluk af.
Volledig scherm
Het inbraakalarm van kledingwinkel Derksen & Derksen in Zwolle ging per ongeluk af. © Carmen Kuik

Oeps! Kledingwinkel Derksen & Derksen in Zwolle vol mist door inbraakalarm

updateConsternatie vanmorgen in de Diezerstraat in Zwolle. Bij kledingwinkel Derksen & Derksen kwam rook als gevolg van brand uit de winkel. Althans, daar leek het in eerste instantie op. Het bleek echter te gaan om een inbraakalarm dat was afgegaan. Hierdoor stond de winkel enige tijd vol mist.

Het inbraakalarm ging tegen 09.45 uur af bij de winkel in de Diezerstraat. Het licht in de winkel ging uit en de beveiligingsinstallatie zorgde ervoor dat de winkel binnen een mum van tijd vol stond met mist. ,,Alles wordt in één keer donker en dan kunnen de personen er niet uit. Het werkt desoriënterend,’’ aldus een bevelvoerder van de brandweer. 

Waardoor de beveiligingsinstallatie werd geactiveerd is onbekend. Van een poging tot inbraak was geen sprake. De brandweer kwam ter plaatse om met ventilatoren de winkel mistvrij te maken. De brandweerinzet trok veel bekijks van het winkelend publiek.

Eerdere gevallen

Dat winkels vol mist staan als gevolg van een inbraakalarm dat per ongeluk afgaat komt sporadisch voor. Begin dit jaar stond een supermarkt  in Dalfsen vol mist nadat het inbraakalarm was afgegaan. Twee jaar geleden moest de brandweer ook uitrukken voor soortgelijke meldingen bij een  opticien in Harderwijk en een kledingwinkel in Zutphen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle