Maarten van Esch kreeg bijzondere appjes van zijn 'dochter' binnen.
Volledig scherm
Maarten van Esch kreeg bijzondere appjes van zijn 'dochter' binnen. © Frans Paalman

Oeps! Oplichter kiest verkeerde slachtoffer: Zwolse wijkagent deelt brutale appjes

Een digitale oplichter had gisteren de verkeerde te pakken in zijn tocht om geld af te troggelen. Hij, of zij, nam via WhatsApp contact op met de Zwolse wijkagent Maarten van Esch. De oplichter deed zich voor als zijn dochter. Of hij even 4100 euro wilde aftikken, omdat zij voor 17.00 uur ’s middags het bedrag moest betalen.

9 reacties

  • Rikie van Binsbergen

    2 jaar geleden
    Misschien kan agent van Esch een reactie geven? Gezien de geplaatste reacties begrijpen mensen niet waarom hij geen poging heeft gedaan om deze rat te pakken. Als je het nummer van de begunstigde weet en je laat de oplichter nog even in de waan dat het lukt, dan is er toch wel iemand bevoegd om de rekeninghouder op te sporen? Dit is dan de geldezel. Die krijgt dan een schijntje voor het beschikbaar stellen van zijn of haar rekening. Maar fijn voor hem dat zijn actie in de krant staat: LACHEN....
  • Rikie van Binsbergen

    2 jaar geleden
    WALGELIJK, Een kennis van mij is 1,5 jaar geleden slachtoffer geworden door WhatsApp-fraude, ruim € 4000,00 kwijt. Afgelopen Kerst kreeg ik eenzelfde app als meneer. Ik heb het hele spel meegespeeld, ik had zelfs het rekeningnummer waar het op geboekt moest worden. Afgesproken met mijn dochter (die tegenover mij zat) dat papa over een half uur thuis zou zijn en ik met hem zou overleggen. Direct gebeld met politie. Niemand kon iets doen: HULP BIJ POGING OPLICHTING IS STRAFBAAR. GRAAG REACTIE!!!!
  • Lucas Knol

    2 jaar geleden
    Wat is daar zo lollig aan, beter was de oplichter in de val te lokken en dan de bak in sotemieteren. Ik meen mij te herinneren dat daar dit een taak is voor de politie.
  • Annet Grafhorst

    2 jaar geleden
    Ik snap niet dat deze agent zichzelf verraden heeft, waarom niet in de val gelokt en opgepakt?
  • J. Albers

    2 jaar geleden
    Ik zie nog steeds niet de suggestieve kop “verkeerde slachtoffer” in dit artikel. Dit komt namelijk vrij regelmatig voor bij mensen met Whatsapp dus wat is er zo bijzonder aan dat het een agent is? Voor mij is het pas relevante informatie als die agent de oplichter weet te pakken. Daar wordt deze meneer namelijk ook voor betaald. Dan is het nieuws ipv nu een stukje met pontificale foto.