Jan Slijkhuis heeft twee maanden na zijn afscheid van de gemeenteraad alsnog de koninklijke onderscheiding gekregen waar hij recht op had.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Slijkhuis heeft twee maanden na zijn afscheid van de gemeenteraad alsnog de koninklijke onderscheiding gekregen waar hij recht op had. © Alex Mulder

Oeps! Oud-raadslid over hoofd gezien bij uitreiken lintjes in Zwolle, maar krijgt alsnog onderscheiding

,,Wij dachten al dat je van koninklijke huize was”, zegt Zwolle-burgemeester Peter Snijders voordat hij maandag een koninklijke onderscheiding geeft aan oud-raadslid Jan Slijkhuis (64). Bij het afscheid van de vertrekkende politici twee maanden terug kreeg de PvdA’er door een fout in het gemeentehuis geen lintje, terwijl hij hier wel recht op had. Dit merkte hij nog dezelfde avond op.

2 reacties

  • W. Kloppenburg

    1 maand geleden
    @K. Kanis Twaalf jaar in functie slapend uit het raam kijken is voldoende voor het recht op een lintje, het gaat om de 12 jaar, slapen en uit het raam kijken is niet relevant.
  • K. Kanis

    1 maand geleden
    Een lichtelijk arrogante gedachte "Ik wist dat ik aan de voorwaarden voldeed om een lintje te krijgen" Hoezo 'recht op een lintje'? Ik dacht altijd dat je voorgedragen dient te worden? En dat dus derden bepalen of je er voor in aanmerking komt.