Vlakbij het veerpont naar Hattem zijn de eerste blaarkoppen zaterdag losgelaten om de Zwolse ruige uiterwaarden kort te houden. Ze hadde overiges nog niet zo’n zin om de uiterwaarden in te gaan. Er was enige drang voor nodig.
Volledig scherm
Vlakbij het veerpont naar Hattem zijn de eerste blaarkoppen zaterdag losgelaten om de Zwolse ruige uiterwaarden kort te houden. Ze hadde overiges nog niet zo’n zin om de uiterwaarden in te gaan. Er was enige drang voor nodig. © Frans Paalman

Oer-Hollandse koe is terug in de Zwolse uiterwaarden, nu de schilder nog

Onder gejuich werden zaterdag vijftien oer-Hollandse koeien losgelaten in de uiterwaarden van de IJssel. Het gebied, grofweg tussen de Hanzeboogbrug en de oversteek met het veerpontje, moet de sfeer terugkrijgen die doet denken aan de bekende schilderijen van Voerman.

  1. Bedrijfsafsplitsing wordt razend populair: ‘Het is een Formule 1-race naar een nieuwe toekomst’
    PREMIUM

    Bedrijfsaf­split­sing wordt razend populair: ‘Het is een Formule 1-race naar een nieuwe toekomst’

    Bedrijfsafsplitsingen zijn hot. Investeerders buitelen over elkaar heen om stukken van succesvolle bedrijven te kopen, weet de Haaksbergse bedrijfseconoom en afsplitsingsexpert Dennis Steur. Hij publiceerde er, midden in die hausse, een handboek over. Dat was volgens hem hoog tijd. ,,Iedereen wil: 1 gedeeld door 2 is 3. Maar daar komt het vaak niet van. Er gaat veel onnodig mis.”