Volledig scherm
PREMIUM
Verkeersdeelnemers wordt nog eens duidelijk gemaakt dat dit een fietsstraat is waar niet harder dan dertig kilometer per uur gereden mag worden. © Frans Paalman

Offensief tegen hardrijders op fietsstraat in Zwolle, nu nog vriendelijk

Het offensief van de gemeente Zwolle tegen hardrijders op fietsstraten is geopend. Waar kan dat beter dan op de Kamperweg, probleemplek bij uitstek. In eerste instantie gaat de overheid nog vriendelijk te werk, maar verkeerswethouder William Dogger wil ook met de politie in gesprek over stevigere acties.

Elke fietsstraat wordt in Zwolle feestelijk geopend, maar bij iedere onthulling lijkt de gemeente er tegelijkertijd ook een probleem bij te krijgen. Want fietsstraten, waar gemotoriseerd verkeer te gast is en niet harder dan dertig kilometer per uur mag rijden, worden door omwonenden en gebruikers geregeld aangeduid als racebanen. Uit metingen van de Stentor  bleek een jaar geleden dat vaak te hard gereden wordt op de rode fietsstraten. De gemeente kwam tot dezelfde conclusie en bestempelde de Kamperweg, langs het Carolus Clusius College en een belangrijke verbinding tussen aan de ene kant de wijken Westenholte en Stadshagen en aan de andere kant Veerallee, als plek waar zelfs structureel te hard gereden wordt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle