Plezier in recreatieplas Bussloo. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Plezier in recreatieplas Bussloo. (archieffoto) © Ronald Hissink

Oké, geen terrasjes, geen festivals, geen pretparken, maar wat kan tijdens Hemelvaartsdag nog wél?

TIPS HEMELVAARTSDAGGeen terrasjes of festivals, afgelaste jaarmarkten en braderieën, gesloten pretparken en beperkt toegang tot recreatieparken: het is wel eens gezelliger geweest op Hemelvaartsdag. Maar niet getreurd, de Stentor geeft vijf tips om het vandaag toch nog leuk te maken!

De dinsdagavond door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de corona-maatregelen gelden nog niet op Hemelvaartsdag. Jammer, maar toch bieden ook de huidige regels nog genoeg ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Tenminste, als je geen gezondheidsklachten hebt, want dan is het devies nog steeds: blijf thuis.

Zie in dat geval alleen tip 5.

Voor wie wel naar buiten mag: check ook de eerste vier tips, maar houd bij de uitvoering ervan anderhalve meter afstand tot mensen die niet afkomstig zijn uit jouw eigen huishouding en volg daarbij de richtlijnen van het RIVM.

Tip 1: Dauwtrappen

Ook in coronatijden is deze traditie goed te doen. Vroeg op pad gaan voor een frisse ochtendwandeling hoeft immers niet per se in georganiseerd groepsverband. Bovendien gelden er geen restricties voor het aantal personen met wie je fiets- of wandeltochten onderneemt, zolang de anderhalve meter afstand maar in acht wordt genomen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle