Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP XTRA

OM wil cel en lange proeftijd voor Zwollenaar die fietsers aanreed tijdens dollemansrit

De 48-jarige Marcel W. uit Zwolle was in september vorig jaar letterlijk en figuurlijk even de weg kwijt. Hij stal een BMW, die volgens hem met draaiende motor in de Van Hattumstraat stond, reed ermee op de Willemskade een bestelbusje aan en raakte op het fietspad, waar twee fietsers door hem onderuit gingen.

De rit eindigde ergens op de A28, waar de Zwollenaar zonder benzine kwam te staan, hij bij een tankstation twee blikjes red Bull achteroverdrukte en vervolgens langs de snelweg kwam te lopen. ,,Ik had een telefoontje gekregen dat er iets met mijn zoon in Amersfoort was’’, gaf de man als verklaring voor de rechtbank. Daar wilde hij naar toe, in de vroege avond van 18 september.

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle