Aan de Westerlaan in Zwolle verrijst The City Post, waar onder meer ABN Amro intrekt. De ruimte die ABN achterlaat in de beeldbepalende IJsseltoren langs de snelweg is volgens Alwin Rijpstra keihard nodig om aan de vraag te kunnen voldoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Westerlaan in Zwolle verrijst The City Post, waar onder meer ABN Amro intrekt. De ruimte die ABN achterlaat in de beeldbepalende IJsseltoren langs de snelweg is volgens Alwin Rijpstra keihard nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. © Frans Paalman

Ombouwen van kantoren naar woningen leidt in Zwolle mogelijk tot nieuw probleem

Het ombouwen van kantoren naar woningen leidt in Zwolle mogelijk tot een nieuw probleem. Gemeente, ontwikkelaars en beleggers moeten de handen ineenslaan om een dreigend tekort aan kantoorruimte te voorkomen. Bedrijven kiezen nu massaal voor Zwolle, maar als er niets verandert, moeten ze buiten de stadsgrenzen gaan kijken.

8 reacties

 • Andreas Hagedoorn

  2 maanden geleden
  Aan de reacties te lezen wordt de positieve impact op de economie van Zwolle door bedrijven die zich hier willen vestigen onderschat. Ook een goed functionerende economie ligt ten grondslag aan de kwaliteit van je leefomgeving. Voordat je met een rood lintje op je borst de burger voorop stelt, is het goed om te beseffen dat werkgelegenheid binnen je woonomgeving goed is voor de locale economie, het milieu en je welzijn. Je kunt ook buiten de stad wonen, natuurlijk.
 • Dirk Brinkman

  2 maanden geleden
  Er zijn overal woning tekorten , dus ombouwen , want met de huidige technieken kan er ook veel thuisgewerkt worden . Scheelt ook uitstoot en energie.
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Nou dat weer... Ik denk dat het tekort aan betaalbare woningen hoger op de agenda moet staan dan het mogelijke probleempje van bedrijven die een representatief onderkomen wensen te vinden. Voellu? Dus die ouwe meuk snel doorpakken en bewoonbaar maken tegen een redelijke huur en de rest lost zich vanzelf dan wel op vermoed ik. Er staat zo intens veel kantoorruimte en bedrijfsruimte leeg; zoekt en gij zult vinden. En dan de bemanning nog...bevrouwing...bemensing?
 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  Sinds het hybride werken is de vraag naar kantoorruimte alleen maar afgenomen. Er is veel leegstand die makkelijk opgevuld kan worden, in bijv. de Oosterenk. Maar ik denk dat projectontwikkelaars hun verdienmodel in stand willen houden en daarom ons dit voorspiegelen.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Hebben die bedrijven die in de rij staan voor een kantoor in Zwolle wel personeel om al die burelen te vullen, ik hoor alleen maar over personeelstekorten.