Omgekeerde vlaggen in ’s Heerenbroek.
Volledig scherm
Omgekeerde vlaggen in ’s Heerenbroek. © Frans Paalman

Omgekeerde vlaggen in Zwolle moeten weg vóór 15 augustus: ‘Punt is nu duidelijk’

De gemeente Zwolle gaat omgekeerde vlaggen op straat verwijderen voor aanstaande maandag, de dag van de de Nationale Indiëherdenking. Dat maakt burgemeester Peter Snijders vandaag bekend. Tot nu toe zijn vlaggen alleen verwijderd als de verkeersveiligheid in het geding was.

17 reacties

 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Eindelijk een eind aan het misbruiken van de vlag
 • Mark Bonsink

  2 maanden geleden
  Graag. Hoe eerder hoe beter. Het ziet er niet uit en het roept bij mij allang geen sympathie meer op voor "de boeren".
 • ron nieukoop

  2 maanden geleden
  Indonesië bevrijdt van Japan? Maar wie was voor Japan dan de bezetter van Indonesië. En wie heeft de Molukkers dan laten vallen als een baksteen?
 • T Doornbos

  2 maanden geleden
  De nationale vlag is helaas niet meer ….! 🥲 Gedevalueerd tot schaamlap!
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Marco, context is belangrijk. Dat geld voor woorden, maar ook voor symboliek. Jouw persoonlijke hobby's die ik op google tegenkom hebben niks te maken met hoe de zakdoek in dit geval gebruikt wordt. Net zo min de swastika in het Hindoeïsme iets te maken heeft met nazi-Duitsland. Overigens, over kinderachtig gesproken....
 1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie
  Liveblog

  Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

  Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’