De Tippe, het laatste uitbreidingsdeel van Stadshagen. Het is nog de vraag waar de volgende uitbreiding van Zwolle plaatsvindt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Tippe, het laatste uitbreidingsdeel van Stadshagen. Het is nog de vraag waar de volgende uitbreiding van Zwolle plaatsvindt. © Frans Paalman

Omgevingsvisie Zwolle kan na jaar vertraging rekenen op zegen, maar vraagt blijft waar nieuwe woonwijk komt

De angel is uit de omgevingsvisie gehaald. Na het schrappen van de passage over 25.000 extra woningen tot 2040 gaat het belangrijke document over de toekomst van Zwolle vastgesteld worden. Maar de hamvraag blijft: waar gaat Zwolle groeien?

2 reacties

 • CT veltman

  2 jaar geleden
  Als we globaal, landelijk, provinciaal, regionaal en stedelijk tegen bouwen in 'de natuur' blijven, komt er op aarde dus nooit meer een huis bij...
 • Rob C

  2 jaar geleden
  Vechterpoort is niet een logische uitbreidingslocatie. Tussen milligerplas en Aalanden is nog veel leeg weiland, kale inham in de stad.
 1. Paasvuren Vechtdal mogen branden ondanks nabije natuur: Dalfser bakens al klein genoeg
  PREMIUM

  Paasvuren Vechtdal mogen branden ondanks nabije natuur: Dalfser bakens al klein genoeg

  In het Vechtdal zijn vier organisatoren van paasvuren door de provincie aangeschreven over de strengere regels voor deze evenementen binnen vier kilometer van een natuurgebied. In de gemeente Ommen kregen twee organisaties een brief, in Hardenberg en Dalfsen elk één. Daarin verplichtte de provincie hen een berekening te laten uitvoeren van de hoeveelheid stikstof die ontstaat bij hun paasvuur.
  Dalfsen