Beeld ter illustratie: drukte op de intensive care van St. Jansdal in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: drukte op de intensive care van St. Jansdal in Harderwijk. © Sint Jansdal

Omikrongolf gevaar voor werkroosters regio-ziekenhuizen: verplegend personeel ziek thuis

KAARTZiekenhuizen in deze regio maken zich zorgen over de oprukkende omikronvariant van het coronavirus. En dat is niet vanwege op korte termijn een mogelijk forse toename van het aantal patiënten in de kliniek of op de intensive care. Wel door uitval van zorgpersoneel door een besmetting of verplichte quarantaine.

3 reacties

 • E.B. de Boer

  5 maanden geleden
  @Ruud Vogels. En dan? Niet fit van je corona infectie je patiënten met een kwetsebare gezondheid in het ziekenhuis aansteken voor wie besmetting wel ernstige gevolgen kan hebben?
 • Ruud Vogels

  5 maanden geleden
  Dit maakt toch wel heel duidelijk dat het boosteren niet werkt! eind november is bijna al het (ziekenhuis) personeel geboosterd, en nu vallen ze alsnog met bosjes uit?? ja, ze worden er niet heel erg ziek wordt dan gezegd, maar dat was zonder de booster ook niet gebeurd.. af en toe niet fit hoort bij het leven, en hier kun je ook prima mee doorwerken, net zoals voor corona.. conclusie: stop met boosteren en ga leven!
 • Robbert Scholten

  5 maanden geleden
  Als verpleegkundige gedurende veertig jaar herken ik wel de sterk gestegen ziekte cijfers bij verplegend personeel,zeker bij uitbraken ,je ontkomt er niet aan dat jezelf ook aan de beurt komt,vaak ga je door in een crisissituatie totdat het echt niet meer gaat,dat geldt ook bij meer psychische problematiek,aan de ene kant vinding dat heel goed aan de andere kant heb ik altijd gezien dat het zeker ook ik denk een veel te grote keerzijde heeft
 1. De Zwolse ploeggenoten van Arne Slot zagen het meteen: ‘Ja, daar zat toen al een trainertje in, zoals Gijp zou zeggen’
  PREMIUM
  Conference League-finale

  De Zwolse ploeggeno­ten van Arne Slot zagen het meteen: ‘Ja, daar zat toen al een trainertje in, zoals Gijp zou zeggen’

  Dat Arne Slot trainer zou worden, daar was iedereen bij FC Zwolle en later PEC Zwolle, de club waar hij tussen 1995 en 2013 in totaal 174 duels speelde, het wel over eens. Maar dat de 43-jarige Bergentheimer, die woensdag met Feyenoord in de finale staat van de Conference League, zó succesvol zou worden, dat hadden deze tien voormalige ploeggenoten niet gedacht.