Vrijwilligers van de dierenambulance haalden zaterdag een onderkoelde otter in belabberde toestand uit de Zwolse stadsgracht.
Volledig scherm
Vrijwilligers van de dierenambulance haalden zaterdag een onderkoelde otter in belabberde toestand uit de Zwolse stadsgracht. © Dierenambulance Zwolle

Onderkoelde otter uit Zwolse stadsgracht gered, in het beestje zat amper leven: ‘Hij bleef alleen maar liggen’

Op sterven na dood, zo vond de Zwolse dierenambulance zaterdagochtend een otter in de stadsgracht. Het arme beestje dreef midden op de gracht en gaf nauwelijks een teken van leven. Toch weerhield dat de dierenredders er niet van alles uit de kast te trekken. Met succes!

5 reacties

 • ERT Lindoorn

  3 maanden geleden
  Top gedaan luitjes!
 • Jaap Bennekom

  3 maanden geleden
  Een teken dat er voldoende vis in de grachten zit voor de visotter en dat ze zich voortplanten. Ik kan mij de tijd nog herinneren dat de chips en slaolie fabriek van golden wonder ( nu DSM )de vecht aan de vondelkade als open riool gebruikte en alles de grachten in liet stromen rond de 70, tiger jaren. In de de hele wipstrik hing een vieze stank, dode vissen dreven in het water daar. Gelukkig veel veranderd de afgelopen 50 jaar.
 • Elly Verrips

  3 maanden geleden
  GA Rijswijk. Klinkt heel logisch, bedankt, weer wat geleerd.
 • GA Rijswijk

  3 maanden geleden
  Een jonge otter is nog niet in staat om zijn eigen vacht te onderhouden waardoor deze waterdicht blijft, dus waarschijnlijk is deze otter het moederdier kwijtgeraakt/verloren.
 • Elly Verrips

  3 maanden geleden
  Hoe kan een otter onderkoeld raken in water, het zijn toch waterdieren en zitten zomer en winter in het water. Wie heeft een antwoord.
 1. Jan (79) herschrijft ‘vergeten’ historische slag bij Zwolle en Zwarte Water: ‘Als het vijand was gelukt, was het einde Republiek’
  PREMIUM

  Jan (79) her­schrijft ‘vergeten’ histori­sche slag bij Zwolle en Zwarte Water: ‘Als het vijand was gelukt, was het einde Republiek’

  Het scheelde niets of de Spanjaarden hadden via de Zuiderzee het hart van ons land veroverd. Door een flinke blunder nam de Spaanse bezetter begin 17e eeuw bij Zwolle zijn verlies. Onderwijsman, Zwollenaar en auteur Jan van der Steeg (79) beschrijft in Zwolle redt de republiek nieuwe feiten. ,,De landjonker van kasteel Westerveld mag alsnog op een voetstuk.”