Volledig scherm
Het winnende ontwerp krijgt een plek op het Gasthuisplein, dat momenteel helemaal opgeknapt wordt

Ondernemers niet rouwig om verdwijnen bioscoop Zwolle

ZWOLLE - Ondernemers aan het Gasthuisplein in Zwolle zien de toekomst van het plein positief in. Dat er definitief geen bioscoop meer in De Kroon komt, maar 39 appartementen en een commerciële ruimte, zou zelfs de beleving van het plein ten goede kunnen komen denken zij.


"Top, wij vinden het wel een goed idee", zegt Piet Reuvekamp, eigenaar van De Inktpot. "Een bioscoop is wel leuk, maar het geeft ook veel fietsoverlast", vult zijn vrouw Marlou aan over het 'wildstallen' voor de bioscoop.

Winkelruimtes
Dat er een commerciële ruimte komt op de begane vloer is goed voor het winkelaanbod op het plein verwacht Reuvekamp. "Een à twee winkelruimtes. Dat geeft een boost aan het plein." Nu ontbreekt het nog aan uitstraling en staat er te veel leeg, vindt hij. "Het is net een stukje verlenging van de A28."

Stadsbeeld
Met de commerciële ruimte erbij is het 'perfect', denkt René Mensen van de nieuwe lunch- en borrelzaak 20-five. "Het is een behoorlijke ingreep, ik vind het prima." Van de bioscoop verwachtte Mensen toch maar weinig bezoekers, maar als er ondernemers in komen: 'komt er meer loop' verwacht hij. "Ik denk dat wij daar meer aan hebben." Het pand past volgens hem binnen het stadsbeeld.

Rommelig
De plannen voor de herinrichting van het plein waren voor hem de reden om zijn zaak te openen. "Dat gaf voor ons de doorslag." Het totaalplaatje wordt straks een stuk gezelliger denkt Mensen: "Het is rommelig, met die fietsen, ze gaan het mooi maken. Nu blijven mensen nog weg, want het is niet mooi aangekleed. Een prima investering."

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Zwolle