De Stadkamer in het Zwolse centrum, waar de studio en redactie van RTV Focus sinds een paar jaar gevestigd zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stadkamer in het Zwolse centrum, waar de studio en redactie van RTV Focus sinds een paar jaar gevestigd zijn. © Frans Paalman

Onderwijs stopt met stagiairs bij lokale omroep Zwolle: al jaren meldingen over onveilige werksituatie

De Zwolse mbo-scholen Landstede, Deltion College en Cibap laten voorlopig geen stagiairs meer toe bij RTV Focus, de lokale omroep die subsidie krijgt van Zwolle. In een brief klagen oud-stagairs over een onveilige werksituatie op de redactie, waarbij geschreeuw en ander grensoverschrijdend gedrag aan de orde van de dag is. Sinds 2018 blijken er klachten te zijn geweest.

3 reacties

 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Zelfreinigend vermogen nul. Dus opdoeken die tent.
 • Erik Bleijenberg

  1 maand geleden
  Het logo spreekt al boekdelen, toch....?
 • o van zonneveld

  1 maand geleden
  deze studenten lopen bij dit bedrijf om dat het gaat om een leerbedrijf, een leerbedrijf krijgt geld van de overheid per student. en staat ingeschreven bij https://stagemarkt.nl/bedrijven/profiel/stichting-rtv-focus-zwolle/profiel-37533a5e-5a3d-e611-80cf-e4fcf50a6689 https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/middelbaar-beroepsonderwijs/vraag-en-antwoord/kunnen-werkgevers-subsidie-krijgen-als-zij-een-leerplaats-aanbieden eigenlijk zouden ze geen leerbedrijf meer mogen worden.
 1. Heleen en Milton lopen van Kampen via Zwolle, Dalfsen en Ommen naar Moskou voor documentaire: ‘Langzamer dan langzaam’
  PREMIUM

  Heleen en Milton lopen van Kampen via Zwolle, Dalfsen en Ommen naar Moskou voor documentai­re: ‘Langzamer dan langzaam’

  Moskou zullen ze vermoedelijk nooit bereiken, maar het gaat Zwollenaren Heleen Westerman en Milton Kam als documentairemakers ook vooral om de figuurlijke reis ernaartoe. Langzamer dan langzaam leggen ze in deze regio de lokale bedrijvigheid op de continentale handelsroute op video vast. ‘Van Kampen naar Moskou’, heet hun afleveringenreeks dan ook.